Examentraining CISA certificering

Examentraining CISA certificering

Schrijf nu in voor de CISA examentraining 2018

Het door ISACA afgenomen CISA-examen en de daaraan verbonden CISA-titel, staat internationaal hoog aangeschreven. De CISA-titel is een erkenning van de professionaliteit en het vakmanschap van de IT-auditor die deze bezit. In tien avondsessies worden de kandidaten voorbereid op het landelijke door ISACA georganiseerde CISA examen. De training zal in de Nederlandse taal worden gegeven, maar omdat het CISA examen alleen in het Engels wordt afgenomen, zullenl de inhoudelijke stof en de examenvragen ook in het Engels worden behandeld en geoefend.

Opbouw en volgorde
De opleiding is opgebouwd overeenkomstig de vijf domeinen die bij het CISA examen worden geëxamineerd. Daarbij zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

  • The Process of Auditing Information Systems
  • Governance and Management of IT
  • Information Systems Acquisition, Development and Implementation
  • Information Systems Operations, Maintenance and Support
  • Protection of Information Assets

Elk hoofdstuk zal steeds één avond inhoudelijk worden behandeld en één avond zullen de bijbehorende examenvragen worden geoefend. De ervaring heeft geleerd dat het CISA examen, zeker voor ervaren IT-auditors met enige training, goed is te maken. Voorafgaand aan de training zal een broodmaaltijd met snack worden geserveerd.

Docent
De opleidingen zullen verzorgd worden door Winfried Nanninga een ervaren docent en IT auditor en zelf zowel RE als CISA gecertificeerd.

Doelstelling
Voor 2018 ligt de focus op het CISA examen van december 2018. Rekening houdend met enige voorbereidingstijd voor het examen, zal begin september met deze trainingen worden gestart. De te verwachten studiebelasting bedraagt ongeveer acht uur per week.

Kosten
De kosten van de CISA training bedragen € 2.200,- . Daarbij dient nog rekening gehouden te worden met de additionele kosten die aan het ISACA moeten worden voldaan voor het studiemateriaal (ongeveer 100 euro) en de examenkosten (ongeveer € 400,- bij tijdige inschrijving).

Inschrijving
Schrijf nu in, dan bent u nog dit jaar CISA gecertificeerd, door een e-mail te sturen met uw aanmelding aan winfried@bkbo.nl