Inloggen via DigiD app met eenmalige ID-check bij Amsterdam UMC

Inloggen via DigiD app met eenmalige ID-check bij Amsterdam UMC

Het is voortaan mogelijk om in te loggen bij Amsterdam UMC via de DigiD app, waarmee een eenmalige controle (ID-check) van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart is uitgevoerd. Het is het eerste ziekenhuis dat de eenmalige ID-check vereist tijdens het inloggen met de DigiD app. Bij Amsterdam UMC worden patiëntengegevens opgeslagen in een beveiligde elektronische omgeving. In het patiëntenportaal ‘Mijn Dossier’ kunnen patiënten zelf (een gedeelte) van die informatie bekijken of aanpassen. Denk aan een overzicht van afspraken in het ziekenhuis of uitslagen van onderzoeken.

Hoe werkt de ID-check?
De DigiD app gebruikt de NFC-lezer van de smartphone om de gegevens in de chip van een identiteitsbewijs te scannen. De gegevens worden vervolgens gecontroleerd bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens RivG) of het rijbewijzenregister van de RDW.

Omdat niet iedereen over een smartphone of tablet met NFC-lezer beschikt, heeft DigiD de CheckID app ontwikkeld. Zo kan iemand anders op een ander apparaat met NFC-lezer de eenmalige ID-check uitvoeren.
BKBO voerde voor Amsterdam UMC het DigiD assessment uit.