Verbeterde Internet.nl

Verbeterde Internet.nl

Verbeterde test Internet.nl – testwebsite voor Internetstandaarden

Op 17 juli lanceerde Platform Internetstandaarden de nieuw ontworpen Internet.nl. Internet.nl helpt gebruikers om te testen of hun internet up-to-date is. De uitgebreide uitleg geeft gebruikers meer ondersteuning om aan moderne internetstandaarden te voldoen. Het herontwerp maakt de website beter toegankelijk op mobiele apparaten en voor gebruikers met een beperking.
‘Sinds de eerste lancering in april 2015 zijn er meer dan 300.000 testen uitgevoerd op Internet.nl. Meer dan 50% van de opnieuw geteste websites laten verbeteringen zien. We hopen dat de nieuwe, verbeterde versie van Internet.nl bezoekers nog beter zal ondersteunen bij het testen, eisen en toepassen van moderne, veilige Internetstandaarden’, aldus Gerben Klein Baltink, voorzitter van Platform Internetstandaarden.
Internet.nl is een initiatief van Platform Internetstandaarden dat de adoptie van moderne Internetstandaarden, zoals IPv6, DNSSEC, HTTPS, DMARC, STARTTLS en DANE, stimuleert. In het platform werken de volgende partijen uit de internetgemeenschap en Nederlandse overheid samen: DHPA, ECP, Forum Standaardisatie, Internet Society internationaal, Internet Society Nederland, ISPConnect, Ministerie van Economische Zaken, NCSC, NLnet, NLnet Labs, RIPE NCC, SIDN en SURFnet.